En del av
img-0

En del av  img-1

Du hade aldrig behövt bli sjukskriven

shutterstock_1060449161

Åtminstone inte i de flesta fallen. Hade du brutit benet eller råkat ut för en oförutsedd olycka är det en sak, men faktum är att nästan alla arbetsrelaterade sjukskrivningar hade kunnat undvikas med en proaktiv och integrerad företagshälsovård på arbetsplatsen.

Stressrelaterad ohälsa – utmattningssyndrom, är den vanligaste psykiatriska diagnosen och utgör ca 40% av alla sjukskrivningar. För knappt två decennier sedan fanns ingen diagnos för detta tillstånd, men idag skjuter antalet utmattningssyndrom i höjden samtidigt som den kryper ned i unga åldrar.

Så, vad kan vi göra förutom att slå hål på kravbubblan och samhällets höga förväntningar? En del av svaret är arbetsgivare som förstår vikten av att investera i dig som anställd. Arbetsgivare som förstår vilka möjligheter en proaktiv och nytänkande företagshälsovård kan innebära för sina anställda. Det handlar inte om att ta hand om personalen när de redan har gått in i väggen, det handlar om hjälpa dem att undvika den.

En långtidssjukskrivning kan ur ett företagsperspektiv bli en dyr historia, men du som anställd förtjänar mer än att ses som en obekväm kostnad när det redan är försent. Du förtjänar att sätta hälsosamma förväntningar och krav på dig själv. Du förtjänar att få rätt verktyg till en förbättrad hälsa och livsstil, oavsett om det är din arbetsgivare eller du själv som investerar i den ????

Relaterade artiklar

Johns hälsoresa med IBS

Johns hälsoresa med IBS

John fick hjälp av sin arbetsgivare att få behandling av Wholesum, då sjukfrånvaron var närmare 30% och inga besök i…
Vad är SIBO?

Vad är SIBO?

SIBO är ett vanligt tillstånd som innebär att du har en överväxt av bakterier i tunntarmen, som nar normalt återfinns…
Vad är skillnaden mellan att ta blodprover inom Funktionsmedicin och Sjukvården?

Vad är skillnaden mellan att ta blodprover inom Funktionsmedicin och Sjukvården?

En viktig skillnad mellan funktionsmedicin och traditionell medicin är vilka typer av blodprover vi väljer och hur vi tolkar blodprovssvaren…
img-9

Kom i kontakt