En del av
img-0

En del av  img-1

Precisionshälsa det nya normala?

shutterstock_1035652423

Äntligen har funktionsmedicin/precisionshälsa kommit upp i debatten genom en artikel i Aftonbladet (här). Det är ett flertal namnkunniga som skrivit under debattartikeln som behandlar ämnet. Men vad är då funktionsmedicin/precisionshälsa? 

Helt kort handlar det om att gå till grunden, dvs ta reda på så mycket som möjligt om patienten och därefter komma fram till en så exakt diagnos som möjligt, vilket även möjliggör val av en mer exakt behandling. Vad är då syftet med funktionsmedicin/precisionshälsa? 

Vi vill ha en mer jämlik hälsa och det kan vi få genom att använda all data om patienten, som exempelvis individens biologi, livsstil, miljö, mm. Detta arbetssätt ger oss underlaget till att förebygga, diagnostisera och behandla med precision, dvs vi utgår ifrån patientens egna förutsättningar!

Relaterade artiklar

Johns hälsoresa med IBS

Johns hälsoresa med IBS

John fick hjälp av sin arbetsgivare att få behandling av Wholesum, då sjukfrånvaron var närmare 30% och inga besök i…
Vad är SIBO?

Vad är SIBO?

SIBO är ett vanligt tillstånd som innebär att du har en överväxt av bakterier i tunntarmen, som nar normalt återfinns…
Vad är skillnaden mellan att ta blodprover inom Funktionsmedicin och Sjukvården?

Vad är skillnaden mellan att ta blodprover inom Funktionsmedicin och Sjukvården?

En viktig skillnad mellan funktionsmedicin och traditionell medicin är vilka typer av blodprover vi väljer och hur vi tolkar blodprovssvaren…
img-9

Kom i kontakt