En del av
img-0

En del av  img-1

SIBO

Ett SIBO W Lactulose/ CSAPx2/IPA laboratorietest tas för att utvärdera mag-tarmhälsan inkl. SIBO (bakteriell överväxt i tarmen).

Detta test mäter värden för exempelvis matsmältning, absorption och inflammation samt även för vissa bakterier och svamparter. Testet kan även ge en indikation på minskad absorptionskapacitet, ökad tarmgenomsläpplighet, inflammation och /eller laktos/sackaros intolerans. Testet kan även visa om det finna bakteriell överväxt i tunntarmen, SIBO.

img-3

Ett SIBO W Lactulose/ CSAPx2/IPA laboratorietest utförs genom ett avföringsprov, utandningsprov och urinprov.

PRIS FÖR TEST: 689 €

Till detta tillkommer 17 euro för förbetald frakt av dit prov till laboratoriet.
Med reservation för prisjusteringar från leverantör.

Analys samt behandlingsplan och uppföljning av läkare samt sjuksköterska tillkommer med: 3 300 – 5 300 kronor.

Följande testas:

Så här går det till – från beställning till provsvar

När beställningen har mottagits så registreras den hos laboratoriet av Wholesum och en faktura skickas till dig för labbtest och frakt.

När Wholesum mottagit din betalning, så skickas labbtestet och instruktioner hem till dig (kan levereras inom hela Europa). Du tar proven själv och skickar sedan in det för analys i ett adresserat kuvert som medföljer labbtest och som hämtas upp av DHL. När laboratoriet har inrapporterat dina testresultat får du ett e-postmeddelande med en inloggningslänk, där du kan logga in för att se dina provsvar (spara inloggningsuppgifterna som du får via e-post från labbserviceföretaget tillsammans med din beställningsbekräftelse). Obs! Såväl testinstruktioner som provsvar är på engelska.

Mer om SIBO W Lactulose/ CSAPx2/IPA laboratorietest

Om CSAP x2 Comprehensive Stool Analysisi with Parasitolygi x2

Om SIBO – Small intestinal bacterial owergroth

Om IPA Intesitinal Permeability and Absorption

Statiner har en negativ effekt på fettsyrabalansen.

Forskningen har visat att statiner kan öka de relativa mängderna AA i blodet, vilket resulterar i en ökning av AA; EPA förhållandet. Hög fiskoljeförbrukning rekommenderas nu för personer med hög risk för hjärtsjukdom. Rutinövervakning av AA; EPA förhållandet – en tidig markör för inflammationer- skulle vara särskilt viktigt för Patienter med statinbehandling.

Överdrivet intag av fleromättade fettsyror främjar produktionen av fria radikaler.

Balansen mellan fettsyra och antioxidanttillskott är viktigt då ett överdrivet intag av fleromättade fettsyror kan leda till en ökad produktion av fria radikaler.

Immunsupressiva effekter av omega 3 fettsyror

Att inta för mycket av fiskolja/GLA rika oljor kan skapa obalans och vara skadligt. De antiinflammatoriska effekterna av omega 3 fettsyror kan undertrycka immunförsvaret och leda till mer infektioner, dålig sårläkning och möjlig tumörtillväxt.

img-4
img-8

Kom i kontakt