En del av
img-0

En del av  img-1

img-3

FETTSYROR

Bloodspot Fatty Acid Profile

Bloodspot innebär ett litet stick i fingret som du gör själv. Detta test görs för utvärdering av fettsyror och transfettsyror. Fettsyraobalanser kan vara en orsakande faktor vid en rad kroniska hälsotillstånd. Detta test bedömer balansen mellan Omega-6 och Omega 3 och kan indikera fettsyratillskott och / eller modifiering av kosten.

PRIS FÖR TEST: 175 €

Till detta tillkommer 17 euro för förbetald frakt av dit prov till laboratoriet.
Med reservation för prisjusteringar från leverantör.

Analys samt behandlingsplan och uppföljning av läkare samt sjuksköterska tillkommer med: 3 300 – 5 300 kronor.

Följande testas:

Fiskoljor från kallvattenfisk innehåller en hög koncentration av omega -3 fettsyrorna EPA och DHA. REPA är föregångare till Serie 3 eikosanoiderna som har potenta antiinflammatoriska effekter.

Oljan från vissa växtfrön, speciellt gurkört , jättenattljus och svarta vinbär har höga halter av omega -6 fettsyran GLA. Omega 6fettsyran AA finns i hög koncentration i fettet i rött kött. AA omvandlas till de proinflammatoriska Serie -2 eikosanoderna, vilket ökar risken för olika sjukdomar och inflammatoriska processer i kroppen, Bloospot Fatty acid kan vägleda till rätt balans i fettsyraintaget.

Fatty Acid Profil ger värdefull information vid:

Statiner har en negativ effekt på fettsyrabalansen.

Forskningen har visat att statiner kan öka de relativa mängderna AA i blodet, vilket resulterar i en ökning av AA; EPA förhållandet. Hög fiskoljeförbrukning rekommenderas nu för personer med hög risk för hjärtsjukdom. Rutinövervakning av AA; EPA förhållandet – en tidig markör för inflammationer- skulle vara särskilt viktigt för Patienter med statinbehandling.

Överdrivet intag av fleromättade fettsyror främjar produktionen av fria radikaler.

Balansen mellan fettsyra och antioxidanttillskott är viktigt då ett överdrivet intag av fleromättade fettsyror kan leda till en ökad produktion av fria radikaler.

Immunsupressiva effekter av omega 3 fettsyror

Att inta för mycket av fiskolja/GLA rika oljor kan skapa obalans och vara skadligt. De antiinflammatoriska effekterna av omega 3 fettsyror kan undertrycka immunförsvaret och leda till mer infektioner, dålig sårläkning och möjlig tumörtillväxt.

img-4
img-8

Kom i kontakt