En del av
img-0

En del av  img-1

Födoämneskänslighet

Ett Celiac & Gluten Sensitivity laboriatorietest tas för att utvärdera gluten överkänslighet (NCGS) och för att hjälpa till med att skilja på glutenöverkänslighet och celiaki. Glutenöverkänslighet eller celiaki kan påverka dig med exempelvis uppblåst mage, diarré, sköldkörtelproblem, oförklarlig viktminskning, hormonella problem och ihållande mag-tarmsymtom som inte är kopplade till sjuklighet i tunntarmen
img-3

Ett Celiac & Gluten Sensitivity laboriatorietest är ett ”Dried Blood Spoot” test vilket innebär att du sticker dig själv i fingret och applicerar själv blodet på en sticka.

PRIS FÖR TEST: 95 €

Till detta tillkommer 17 euro för förbetald frakt av dit prov till laboratoriet.
Med reservation för prisjusteringar från leverantör.

Analys samt behandlingsplan och uppföljning av läkare samt sjuksköterska tillkommer med: 3 300 – 5 300 kronor.

Följande testas:

Så här går det till – från beställning till provsvar

När beställningen har mottagits så registreras den hos laboratoriet av Wholesum och en faktura skickas till dig för labbtest och frakt.

När Wholesum mottagit din betalning, så skickas labbtestet och instruktioner hem till dig (kan levereras inom hela Europa). Du tar proven själv och skickar sedan in det för analys i ett adresserat kuvert som medföljer labbtest och som hämtas upp av DHL. När laboratoriet har inrapporterat dina testresultat får du ett e-postmeddelande med en inloggningslänk, där du kan logga in för att se dina provsvar (spara inloggningsuppgifterna som du får via e-post från labbserviceföretaget tillsammans med din beställningsbekräftelse). Obs! Såväl testinstruktioner som provsvar är på engelska.

Celiac & Gluten Sensitivity laboriatorietest är användbart vid:

Statiner har en negativ effekt på fettsyrabalansen.

Forskningen har visat att statiner kan öka de relativa mängderna AA i blodet, vilket resulterar i en ökning av AA; EPA förhållandet. Hög fiskoljeförbrukning rekommenderas nu för personer med hög risk för hjärtsjukdom. Rutinövervakning av AA; EPA förhållandet – en tidig markör för inflammationer- skulle vara särskilt viktigt för Patienter med statinbehandling.

Överdrivet intag av fleromättade fettsyror främjar produktionen av fria radikaler.

Balansen mellan fettsyra och antioxidanttillskott är viktigt då ett överdrivet intag av fleromättade fettsyror kan leda till en ökad produktion av fria radikaler.

Immunsupressiva effekter av omega 3 fettsyror

Att inta för mycket av fiskolja/GLA rika oljor kan skapa obalans och vara skadligt. De antiinflammatoriska effekterna av omega 3 fettsyror kan undertrycka immunförsvaret och leda till mer infektioner, dålig sårläkning och möjlig tumörtillväxt.

img-4
img-8

Kom i kontakt